Miód jest jednym z najstarszych znanych człowiekowi produktów spożywczych. Miód jest zdrowy, ponieważ ma wiele korzyści zdrowotnych, takich jak wartość odżywcza, pozytywny wpływ na redukcję stresu i ogólne samopoczucie. Od tysięcy lat jest wykorzystywany nie tylko jako naturalny słodzik, ale także jako cenny składnik diety. Jego bogaty smak i wszechstronność sprawiają, że miód cieszy się niesłabnącą popularnością na całym świecie.
Miód z czarną porzeczką
towar niedostępny
Miód wielokwiatowy z czarną porzeczką 1200g
Zapraszamy do kupna naturalnego miodu z czarną porzeczką wysokiej jakości z rodzinnego gospodarstwa pasiecznego.
Miód wielokwiatowy pozyskiwany z naszej pasieki wraz z liofilizowaną porzeczką stanowi pyszne i zdrowe połączenie, które sprawia, że uwielbiają go dzieci jak i dorośli. W smaku bardzo słodki z wyczuwalnym smakiem czarnej porzeczki.
Bez sztucznych barwników i konserwantów, 100% natury!
Proces liofilizacji pozwala na zatrzymanie w owocach tego co najlepsze: smaku, zapachu oraz wszystkich witamin i minerałów.
Nasz miód doskonale sprawdzi się na pieczywie, gofrach, naleśnikach, z twarożkiem, lodami, jak i bezpośrednio ze słoika. Jest doskonałym zamiennikiem tradycyjnych słodyczy.
Skład: miód wielokwiatowy 98%, liofilizowana czarna porzeczka 2%
W zależności od partii, miód może różnić się smakiem i kolorem.
Właściwości miodu z czarną porzeczką:
- wysoka ilość witaminy C
- sprawdzi się przy przeziębieniach, katarze, kaszlu czy bólu gardła
- usprawnia system odpornościowy
- sprzyja regulacji pracy układu pokarmowego
- w owocach czarnej porzeczki znajdziemy bogate pokłady flawonoidów, które:
- działają przeciwutleniająco - opóźniają procesy starzenia, zmniejszają stany zapalne w organizmie, a także obniżają poziom cholesterolu oraz stabilizują ciśnienie krwi.
Jak stosować miód?
- Miód należy stosować systematycznie, w celach profilaktycznych. Podstawowa dzienna dawka miodu dla każdej osoby wynosi 20g.
- Miód spożywamy z pieczywem, dodajemy do przestudzonej herbaty, mleka, do soków owocowych i warzywnych oraz do różnych potraw i ciast. Wykazano jednak, że najlepsze efekty otrzymuję się po spożyciu miodu w postaci roztworu wodnego (1 łyżeczka na szklankę letniej wody), przygotowanego na 10-12 godzin przed spożyciem.
Zapraszamy do kupna naturalnych produktów wysokiej jakości z rodzinnego gospodarstwa pasiecznego. Ule położone są w jednym z najczystszych terenów Polski - Warmii. Okolice charakteryzują się brakiem przemysłu, monoupraw, jak również dróg szybkiego ruchu.
Pszczoły w naszej rodzinie obecne są od dawna, dowodem na to jest już trzecie pokolenie pszczelarzy.
Pasieki posiadają stały nadzór Powiatowego Lekarza Weterynarii.
Dostawa Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Prawdziwy miód jest produktem całkowicie naturalnym, powstającym dzięki pracy pszczół, które zbierają nektar z kwiatów i przetwarzają go w swoich ulach. Proces ten jest skomplikowany i czasochłonny, co sprawia, że prawdziwy miód jest produktem wartościowym i stosunkowo kosztownym. Niestety, wiele produktów dostępnych na sklepowych półkach to mieszaniny miodu z różnymi dodatkami, takimi jak syropy cukrowe czy sztuczne aromaty, które obniżają jego jakość i wartość odżywczą.
Miód to naturalny produkt pszczeli, który od wieków zachwyca swoim słodkim smakiem i potencjalnie korzystnym wpływem na zdrowie. Jego historia sięga tysięcy lat wstecz, gdy był używany jako słodzik, lekarstwo, a nawet dar dla bogów. Różnorodność rodzajów miodu wynika z wielu czynników, w tym rodzaju roślin, z których pszczoły zbierają nektar, oraz warunków klimatycznych i środowiskowych.
Obecnie istnieje wiele odmian miodu, z których każda wyróżnia się unikalnym smakiem, zapachem i potencjalnymi właściwościami zdrowotnymi. Naturalny miód stanowi bogate źródło witamin, minerałów, soli mineralnych oraz antyoksydantów, przez co jest uważany za ważny element zdrowej diety. Regularne spożywanie miodu potencjalnie wzmacnia układ odpornościowy i pomaga w utrzymaniu ogólnego zdrowia organizmu. Zawarte w nim składniki mogą wspomagać leczenie przeziębienia, a także korzystnie wpływać na układ krwionośny, nerwowy i oddechowy.